måndag 5 december 2011

Pepparkaksdeg

Är farligt. Det går ju inte att ha i kylskåpet utan att gå och norpa på flera gånger om dagen. Får nog göra en ny deg. Mer deg. Gjorde iaf efter receptet på Icas hemsida. Svin lätt och bra var det!!! :) Pröva.






















Ingredienser
2 1/2 dl brun farin
0,8dl ljus sirap
0,8dl vatten
150 g smör eller margarin
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk malna kryddnejlikor
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat


Gör så här
1. Blanda farinsockret, sirapen och vattnet i en kastrull. Koka upp blandningen.
2. Lägg i matfettet och låt det smälta. Tillsätt kryddorna.
3. Låt massan kallna utan omrörning.
4. Rör i bikarbonaten och 3/4 av mjölet. Resten används till utbakning.
5. Linda in degen i plastfolie. Låt den stå kallt till nästa dag.
6. Sätt ugnen på 175°C.
7. Arbeta degen smidig på mjölat bord. Knåda eventuellt in resten av mjölet.
8. Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått. Lägg dem på smord plåt eller på bakplåtspapper.
9. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°C, 6-8 min.
10 .Låt kakorna svalna på plåten. Förvaras i burk i rumstemperatur eller i frys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar