Ingredienser
2 1/2 dl brun farin
0,8dl ljus sirap
0,8dl vatten
150 g smör eller margarin
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk malna kryddnejlikor
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Gör så här
0,8dl ljus sirap
0,8dl vatten
150 g smör eller margarin
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk malna kryddnejlikor
8 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
Gör så här
1. Blanda farinsockret, sirapen och vattnet i en kastrull. Koka upp blandningen.
2. Lägg i matfettet och låt det smälta. Tillsätt kryddorna.
2. Lägg i matfettet och låt det smälta. Tillsätt kryddorna.
3. Låt massan kallna utan omrörning.
4. Rör i bikarbonaten och 3/4 av mjölet. Resten används till utbakning.
5. Linda in degen i plastfolie. Låt den stå kallt till nästa dag.
6. Sätt ugnen på 175°C.
7. Arbeta degen smidig på mjölat bord. Knåda eventuellt in resten av mjölet.
8. Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått. Lägg dem på smord plåt eller på bakplåtspapper.
4. Rör i bikarbonaten och 3/4 av mjölet. Resten används till utbakning.
5. Linda in degen i plastfolie. Låt den stå kallt till nästa dag.
6. Sätt ugnen på 175°C.
7. Arbeta degen smidig på mjölat bord. Knåda eventuellt in resten av mjölet.
8. Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått. Lägg dem på smord plåt eller på bakplåtspapper.
9. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°C, 6-8 min.
10 .Låt kakorna svalna på plåten. Förvaras i burk i rumstemperatur eller i frys.
10 .Låt kakorna svalna på plåten. Förvaras i burk i rumstemperatur eller i frys.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar