Jag sa ju att jag skulle lägga ut recept på lapp/krämbullar. And i will. Det är as gott och lätt att baka!:) Så here we go...
Vetedeg
100g jäst
300g margarin
1 liter mjölk
3 dl socker
1 tsk salt
ev 2 tsk kardemumma
1 paket vetemjöl (2kg)
Gör såhär: Smula jästen i assistenten/bunken. Smält margarinet, blanda ner mjölken med margarinet tills det är 37 grader. Blanda sedan ner det med jästen i bunken. Tillsätt resten av ingredienserna och hälften av mjölet. Blanda ner mjölet successivt, vare sig ni har en assistent eller bunke. Knåda/rör om ordentligt! Det är klart då degen släpper från kanterna.
Det ska även bli kvar lite mjöl i paketet! Sen ska den jäsa i 60 min. Efter att degen jäst klart väger man upp degbitar i 70 gram. Knådar dom till runda degbitar och lägger dem på en plåt. Sedan är det dags för dom att jäsa igen. 40-60 minuter! Till dubbla storleken. Grädda i 200 grader i 7-8 minuter! :)
Låt dem svalna, gör ett hål på undersidan av bullen och spritsa in vaniljkräm. Eller skär dom på mitten. Men första alternativet blir finare! :) Stryk sedan över kristyr. Även det är lätt att göra. 1äggvita & ca 2,5 dl florsocker. (Blanda i mer florsocker om ni vill ha det tjockare!) LYCKA TILL! :)

Vetedeg
100g jäst
300g margarin
1 liter mjölk
3 dl socker
1 tsk salt
ev 2 tsk kardemumma
1 paket vetemjöl (2kg)
Gör såhär: Smula jästen i assistenten/bunken. Smält margarinet, blanda ner mjölken med margarinet tills det är 37 grader. Blanda sedan ner det med jästen i bunken. Tillsätt resten av ingredienserna och hälften av mjölet. Blanda ner mjölet successivt, vare sig ni har en assistent eller bunke. Knåda/rör om ordentligt! Det är klart då degen släpper från kanterna.
Det ska även bli kvar lite mjöl i paketet! Sen ska den jäsa i 60 min. Efter att degen jäst klart väger man upp degbitar i 70 gram. Knådar dom till runda degbitar och lägger dem på en plåt. Sedan är det dags för dom att jäsa igen. 40-60 minuter! Till dubbla storleken. Grädda i 200 grader i 7-8 minuter! :)
Låt dem svalna, gör ett hål på undersidan av bullen och spritsa in vaniljkräm. Eller skär dom på mitten. Men första alternativet blir finare! :) Stryk sedan över kristyr. Även det är lätt att göra. 1äggvita & ca 2,5 dl florsocker. (Blanda i mer florsocker om ni vill ha det tjockare!) LYCKA TILL! :)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar